Mlaştina înghite din nou. Şi o retractare

O să scriu acum doar o notă la un articol mai vechi al meu, Universitatea Ovidius din mlaştina tomitană, la care un cititor îmi comenta astfel: “Daca intre timp vor iesi la iveala ilegalitati despre unii despre care spuneti ca sunt modele, va veti retracta cuvintele?”.

Cineva mi-a adus aminte de cele scrise la momentul septembrie 2013, când fostul rector al UOC fusese arestat, iar Mihai Gîrţu se pregătea să candideze, avându-l alături pe denunţătorul lui Epure, Ţarălungă.

Ce altă dovadă că Marin Mincu avea dreptate când se referea la mlaştina tomitană decât aceea că smârcul îi înghite şi pe aceia pe care la un moment dat îi vedeam în afara lui. De fapt, pe unii îi înghite smârcul, alţii sunt parte componentă a mâlului urât mirositor care-i trage la fund pe toţi cei ce calcă pe-aproape.

Scriam atunci: “Mihai Gîrţu este copt, în opinia mea, să devină rector. Nu vreau să spun că nu ar fi alţi profesori merituoşi, dar faptul că Gîrţu l-a luat lângă el pe Ţarălungă, omul care l-a dărâmat pe Epure, arată limpede că vrea să lupte împotriva corupţiei din universitate, cel mai important şi lăudabil obiectiv.” Desigur că trebuie să retractez, să spun că m-am înşelat, de vreme ce Ţarălungă, devenit între timp consilier anti-corupţie (!!!) al noului rector Rugină, a fost arestat pentru luare de mită.

Am fost sfătuită să şterg articolul scris atunci, dar, de vreme ce l-am scris cu bună-credinţă, nu-l regret şi nu-mi asum vreo vinovăţie. Regret că UOC nu pare să iasă nicicum din mlaştina corupţiei, ci se afundă din ce în ce, şi spun că m-am înşelat considerându-l pe Ţarălungă (pe care nu-l cunosc personal) un exponent al anti-corupţiei. Poate şi dacă l-aş fi cunoscut m-aş fi înşelat, căci am tendinţa de a acorda oamenilor încredere, nu de a-i privi cu suspiciune, ceea ce reprezintă un defect în ziua de azi, în Constanţa, în România.

Retractez, dar nu e ruşinea mea, ci e ruşinea celor care au întărit încă o dată eticheta corupţiei pe firma universităţii.

Aşa cum le spun şi studenţilor mei, oricine se poate înşela, important este să ne recunoaştem greşelile şi să le corectăm cât mai repede.

 

Comentarii

comentarii

Etichete: , , ,

Comenteaza

Pagini