Mamele şi surorile lor!!!

E o întrebare de reporter care mă scoate din minţi şi care este pusă cu încăpăţânare aproape tuturor străinilor care ne calcă pragul: „Ce părere aveţi despre fetele/femeile din România/Constanţa/Mamaia?” Este atâta promiscuitate în întrebarea asta, încât, de fiecare dată îmi doresc ca străinul să-i dea o replică tembelului respectiv într-un fel care să-l pună la punct şi să-şi dea seama de conotaţiile de-a dreptul codoşeşti ale interogării. Nu ştiu, să-l întrebe dacă maică-sa e disponibilă, sau soră-sa, sau ceva de genul. Poate ar fi onorat de propunere, cum, în prostia lui, se simte onorat şi de „atenţia” străinilor pentru femeile din ţara lui…
Din păcate, interogarea se bazează pe realitatea crudă: avem fete şi femei frumoase, iar multe dintre ele (nu toate, însă!!!) îşi afirmă ostentativ disponibilitatea pentru oricine ar avea bani şi timp de pierdut. Sunt foarte mulţi străini care vin în România cu gândul, mărturisit sau nu, că vor pune mâna pe o bucăţică bună, sub preţul internaţional al pieţei. Dar ca mass media să facă apologia acestui mecanism comercial mi se pare revoltător.
Multe dintre evenimentele care sunt organizate în România au şi această componentă extra, care poate fi chiar motivul alegerii locaţiei, iar felul cum a fost relatat evenimentul concursului de bărcuţe din Mamaia de către televiziunea locală desemnată să o facă m-a convins că şi aici a fost cazul. Mai mult decât o întrebare inconştientă adresată unui potenţial consumator de fetiţe, respectiva „operă” jurnalistică a fixat o concepţie despre Mamaia şi, de ce nu?, chiar despre Constanţa.
S-a marşat mult pe componenta mondenă (dacă poate fi numită aşa), pe petrecerile de după, care au oferit, pe segmentul de ştiri, un spectacol dezgustător. Camerele au insistat pe funduri şi decolteuri dezgolite şi aflate în lascivă mişcare. Am văzut adolescente anorexice (sau doar flămânde), dar şi femei cu forme (pentru toate gusturile) cu privirile goale şi lenjeria intimă la vedere; am văzut „sportivii” învingători în cursă care-şi proclamau, clipind anevoie din cauza alcoolului, supremaţia la Mamaia („The vikings rule tonight!”); ba chiar am văzut pe unul dintre ei, pradă extazului bachic, ridicându-şi tricoul şi lăsând o femeie între două vârste să-l sărute pe pântecul revărsat. Îîîîîh!
Trecând peste faptul că toată „distracţia” a fost organizată şi din banii comunităţii, eu una sunt revoltată că mi-au fost prezentate aceste imagini, că grotescul şi obscenitatea nu au căzut la montaj, că am fost obligată să-mi fie ruşine pentru „curvăsăraia” arătată ca un tablou absolut normal. Nu cred că norvegianul burtos s-ar fi dat aşa în stambă în ţara lui şi nu cred că vreo televiziune din Norvegia ar fi transmis astfel de imagini. Dar probabil că noi, cei din Republica Mazăre, în concepţia reporterilor de la TV Neptun, ar trebui să ne simţim onoraţi că învingătorul de la Class One Romanian Grand Prix ne-a arătat burta, nu? Poate mamele şi surorile lor… (septembrie 2008)

Un comentariu to “Mamele şi surorile lor!!!”

  1. tipu alexandra Says:
    Iulie 5th, 2011 at 10:41 pm

    this is the true….

Comenteaza

Pagini