PSD nu doarme! Doar Nicuşor…

Ieri dimineaţă am avut parte de o distracţie neaşteptată, prilejul fiind lectura unui drept la replică trimis de PSD Constanţa. Replica era dată unui editorial şi unei fotografii publicate în Cugetul de sâmbătă. Principala problemă a PSD este faptul că nu am solicitat părerea celor expuşi în editorial („Mazăre cu morcov”) şi în fotografie (Nicuşor Constantinescu dormind într-un restaurant). Eu chiar n-am ştiut că, atunci când scrii un editorial, eşti obligat să ceri părerea celeilalte părţi, genul fiind unul pur subiectiv.
Iar poza cu pricina… poate ar fi trebuit să-l sunăm pe Nicuşor Constantinescu şi să-l întrebăm de ce dormea cu capul pe masă, dar mă îndoiesc că ne-ar fi răspuns, căci domnia sa nu dă interviuri decât la televiziunea şi ziarul proprietate personală. Aşa că am dat o explicaţie foto cât se poate de binevoitoare, n-am scris că era beat, ci că medita profund.
Purtătorul de cuvânt al PSD spune că am fost „mârlani” (bine că sunteţi voi civilizaţi, vocabularul folosit stă dovadă pentru asta!) pentru că publicând o poză cu preşedintele consiliului judeţean care, în timpul său liber, doarme cu capul pe masă într-un restaurant, este ca şi cum am poza pe cineva făcând plajă, iar pe baza fotografiilor respective i-am contesta calităţile profesionale şi am spune că nu are dreptul să meargă la plajă câtă vreme ocupă funcţia respectivă.
Pe lângă faptul că exemplul este complet idiot, căci n-am auzit să fie interzis, imoral, ruşinos sau degradant să faci plajă, orice funcţie ai ocupa, noi nu am zis că Nicuşor Constantinescu n-ar avea voie să doarmă cu capul pe masa oricărui restaurant i-ar plăcea şi la orice oră. Însă credem că e bine ca alegătorii să ştie că cel care le cere votul şi care a fost găsit dormind cu spume în cea mai mare intersecţie din centrul Constanţei a mai avut episoade de aghioase în public, ceea ce demonstrează o anumită… consecvenţă, nu-i aşa?
Zice PSD-ul că atitudinea noastră este aberantă şi periculoasă pentru corecta informare a cetăţenilor. Să prezinţi o fotografie, a cărei autenticitate nici măcar ei, pesediştii, nu o contestă, nu poate fi aberant şi periculos. Este realitatea, la care cetăţenii, pentru a fi corect informaţi, trebuie să aibă acces. Exact pentru a întări acest mesaj, publicăm din nou fotografia cu pricina.
Oricine este liber să facă presupuneri cu privire la motivul pentru care Nicuşor Constantinescu doarme în public în loc să se ducă acasă: poate este excesiv de surmenat din cauza îndatoririlor presupuse de funcţie (să se odihnească/retragă, atunci!); poate îşi pierde des cheia şi nu vrea să-şi deranjeze familia; poate spondiloza lui e mai specială şi provoacă episoade de somnolenţă; poate suferă de sindromul Pickwick şi adoarme brusc, oriunde s-ar afla, la orice oră (dar nu l-am văzut să adoarmă la şedinţele de consiliu, aşa că varianta asta este puţin probabilă).
Totuşi, nu putem să ne limităm la aceste presupuneri binevoitoare, căci postura este cel puţin jenantă pentru un preşedinte de consiliu judeţean, unul care conduce o instituţie cu atâtea responsabilităţi, practic şeful judeţului Constanţa. Orice persoană, cu atât mai mult o persoană publică surprinsă dormind cu capul pe masă ar fi compromisă. Gândiţi-vă că v-aţi vedea un prieten în postura asta, după un chef. Automat se trage concluzia că a depăşit limita, că a băut fără măsură, ceea ce dovedeşte lipsă de responsabilitate, imaturitate sau un alcoolism necontrolat. Cu siguranţă că va pierde ceva din consideraţia pe care i-o purtaţi şi va fi prilej de miştouri în grup, nu-i aşa? Dar dacă ar adormi la volan, în plină intersecţie, şi ar dormi atât de adânc încât prietenii ar fi nevoiţi să spargă geamurile maşinii pentru a-l trezi, iar lumea s-ar aduna ca la circ? (Intră pe www.cugetliber.ro pentru a vedea scena) Ce părere v-aţi face despre el? Gândiţi-vă ce efect ar avea o astfel de fotografie sau un filmuleţ ca cel de pe site-ul nostru dacă personaj principal ar fi un politician de la centru sau un politician străin.
Şi nu suntem, atunci, îndreptăţiţi să lăsăm lumea să vadă cine este omul care cere votul pentru încă un mandat de preşedinte judeţean? Eu, una, mă voi duce la vot pentru ca acest om să nu ne conducă încă patru ani. Nu numai pentru că mi se pare jenant să ne conducă unul care doarme cu capul pe masă, ci pentru tot comportamentul său, agresiv, dictatorial, lipsit de diplomaţie şi de înţelepciune, concentrat asupra propriilor interese, de gaşcă, şi sacrificând orice reguli pentru satisfacerea orgoliilor personale şi de partid.
Acum sunteţi de părere că ar trebui să-l sun pe Nicuşor ca să-l întreb ce părere are despre părerea mea? Lăsaţi… (mai 2008)

Comenteaza

Pagini