Răduleasca achită pentru City Mall

Tocmai când, în disputa dintre cele două dive naţionale (prezentă, fără voie, în conştiinţa tuturor românilor, în zonele ei periferice), înclinasem un pic spre cea care pare mai puţin prefăcută, adică Mihaela Rădulescu, am citit ceva ce m-a făcut să mă strâmb de scârbă.
Femeia spune într-un interviu (dacă minte Telegraful, atunci mint şi eu, dar nu cred că s-ar putea întâmpla aşa ceva!! ) că are două regrete majore la viaţa ei, primul fiind acela, existenţial, că nu este şi ea o tânără din Constanţa, care să aibă şansa de a cumpăra o locuinţă ieftină construită de Primărie. Nu zău! Pe poşeta aia a lu’ mătăluţă de la Hermes, de 19.000 de Euro, că ai vrea să faci schimb cu o fetişcană din Constanţa? Dom’le, ce ţi-e şi cu invidia asta, afectează pe toată lumea, chiar şi pe milionarii în Euro. Cât li s-ar da, tot nu sunt mulţumiţi! Şi dacă nu li s-ar fi dat!…
Păi cum să râvneşti tu, prinţeso, la un amărât de apartament în Constanţa, când ţi-a dat primarul nostru pe tavă patru hectare din parcul Tăbăcărie şi autorizaţie de construcţie pe circa 28.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, drept pentru care zilele astea se va inaugura ditamai mall-ul… Căci minunatul munte de beton şi sticlă care a înghiţit mare parte din spaţiul verde al constănţenilor va avea pe poartă plăcuţa cu numele Elan Schwartzenberg, nimeni altul decât prinţul consort, nu-i aşa? Iar gurile rele spun că nu ar fi singura „afacere” a evreului cu actuala administraţie locală.
Mai am o dilemă, secundară: cum să-şi exprime Mihaela dorinţa de a cumpăra un apartament ieftin, eu nu cred că ar putea să o facă! Mă gândesc că pentru a achiziţiona o poşetă cu 19.000 de Euro, trebuie să fi lăsat deja în urmă nişte inhibiţii naturale şi să aibă o filozofie de viaţă care pur şi simplu nu-i permite să cumpere ceva ieftin!
Văd că ipocrizia nu mai are margini în România zilelor noastre şi este direct proporţională cu numărul banilor. În spatele dezinvolturii vedetei de televiziune şi al gesturilor sale ecologiste bine mediatizate, cum ar fi achiziţionarea unui automobil nepoluant, foarte popular printre adevăratele vedete hollywoodiene (acesta din urmă fiind, probabil, adevăratul motiv al alegerii sale, alături de preţul piperat, fireşte) lumea nu percepe tăcerea ei interesată vizavi de distrugerea parcului constănţean.
Şi a fost tăcere până acum, căci vedeta devine vorbăreaţă şi achită, iată, datoriile familiei faţă de Radu Mazăre, făcându-i campanie pentru un nou mandat la Primărie. O vom vedea pe scena de la Far, ridicându-l în slăvi pe primar şi pariez că Elan, dragul de el, nici nu clipeşte atunci când Mihaela Rădulescu îşi exprimă (în interviul menţionat) cel de-al doilea regret: că Răducu nu i-a făcut niciodată curte… Păi nu e timpul pierdut, cine ştie, poate mai iese de-un mall… (mai 2008)

Comenteaza

Pagini