Omule moral şi civilizat, poţi face injecţia letală?

O mulţime de oameni pe care îi apreciez au intrat în isteria eutanasierii maidanezilor. Argumentul fiind acela că ne iubim copiii. Problema punându-se aşa: ori mor copiii, ori mor maidanezii. Este doar o manipulare: copiii nu au murit pentru că maidanezii nu au fost ucişi, ci pentru că nişte primari incompetenţi nu au găsit soluţia civilizată pentru strângerea lor de pe străzi. Ce vină au câinii că nu au adăpost şi că se comportă precum câinii – înmulţindu-se fără planning familial şi muşcând ca să-şi apere teritoriile? Vina e a oamenilor care au permis să se ajungă aici, adică a primarilor care aveau datoria să pună capăt acestei situaţii.

Este o barbarie să ucizi toţi câinii maidanezi PENTRU CĂ NU EŞTI ÎN STARE SĂ REZOLVI PROBLEMA CIVILIZAT. PENTRU CĂ NU EŞTI DISPUS SĂ CHELTUIEŞTI CA SĂ REZOLVI PROBLEMA CIVILIZAT. Doamne, nici nu vreau să-mi imaginez ce ar însemna acest asasinat în masă!

Ar trebui să fim de acord că soluţia civilizată este strângerea maidanezilor de pe străzi, castrarea şi ţinerea lor în adăposturi până mor sau până sunt adoptaţi. Este adevărat că asta presupune cheltuieli mai mari la început, dar problema va dispărea cu timpul sau se va micşora extrem de mult, pentru că acei maidanezi castraţi nu vor trăi o sută de ani. Deci am putea considera că este o investiţie în civilizarea acestei ţări. Nu enumăr aici toate economiile care s-ar face prin dispariţia maidanezilor, căci le puteţi deduce cu uşurinţă.

Gândiţi-vă la imensele cheltuieli nejustificate care se fac în ţara asta, la sumele inimaginabile care sunt sifonate de corupţi! Apoi uitaţi-vă în jur şi întrebaţi-vă cu ce vi s-au îmbunătăţit vieţile în urma acestor cheltuieli din bani publici!

Ei, asta ar fi o cheltuială justificată. Justificată de rezultatul incontestabil pozitiv şi de satisfacerea pretenţiilor pe care le avem, că suntem oameni civilizaţi, care nu ucidem, care iubim animalele şi avem un comportament moral.

Celor care susţin de câteva zile că maidanezii trebuie ucişi, le-aş da posibilitatea să o facă ei înşişi. Să ia în braţe un maidanez şi să-i facă injecţia letală. Dacă, puşi în situaţia asta, nu ar găsi că am dreptate în cele de mai sus, atunci îmi pare rău că sunt semenii mei…

Comentarii

comentarii

Etichete: , , , , , ,

Comenteaza

Pagini