Poet, marinar şi jurnalist – seara lui Eduard Zalle în Clubul Phoenix din Constanţa

Vineri, 16 noiembrie

Actorul Eusebiu Ştefănescu şi trei cunoscuţi cântăreţi de muzică folk au venit în clubul Phoenix pentru a participa la evenimentul prietenului lor, poetul marinar din Constanţa. A fost o lansare mai puţin obişnuită a unui volum de sonete –  „Frământările înţeleptului vrăjitor” şi a unui album de muzică folk -„Cântece de iarmaroc”, versurile amândurora fiind semnate Eduard Zalle.

Poetul constănţean este un personaj interesant, atât prin poezia sa, cât şi prin preocupările pe care le afişează şi prin felul său de a fi. De meserie radiotelegrafist, lucrează pe platforme petroliere din Mexic, iar în lunile în care nu este la muncă frecventează cursurile Facultăţii de Jurnalism a Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa. Este un adept al poeziei clasice, perfect rimate, şi al muzicii folk, pentru care compune versuri sau care se pliază pe versurile sale.

Se poartă casual, în blugi, tuns chilug şi cu o bandană pe cap, cu cercel în ureche, genul flower-power, dar fără excesele respective, ci păstrând doar bucuria de a trăi.

Seara de poezie şi folk pe care Eduard Zalle a organizat-o pentru publicul său a debutat cu un duo format din actorul Eusebiu Ştefănescu şi cântăreaţa Maria Gheorghiu. Şi-au luat unul altuia vorba din gură, primul recitând cu har poezii de Eduard Zalle, dar şi de Nichita Stănescu, Miron Radu Paraschivescu, Giorgos Seferis, Teodor Pîcă, cea de-a doua interpretând, cu o voce superbă şi cu o excelentă stăpânire a chitarei, cântece folk cunoscute şi mai puţin cunoscute.

Au urmat două recitaluri susţinute de  folkiştii Mariana Butnaru şi de Walter Ghicolescu, ambii având a-i mulţumi tot lui Eduard Zalle pentru multe dintre versurile cântecelor lor.

Seara s-a încheiat cu un moment în care actorul Eusebiu Ştefănescu a obţinut maximum de feed back de la publicul din clubul Phoenix, format atât din obişnuiţii localului, dar şi din prietenii, colegii şi profesorii poetului-marinar-jurnalist. A recitat o poezie ritmată, punctată de aplauze, adaptată pentru a-i aminti prietenului poet Eduard Zalle că el este cel sărbătorit şi a-i ura toate cele cuvenite.

 

Comentarii

comentarii

Un comentariu to “Poet, marinar şi jurnalist – seara lui Eduard Zalle în Clubul Phoenix din Constanţa”

  1. Eduard Zalle Says:
    Noiembrie 27th, 2012 at 7:47 pm

    Mul?umesc pentru vorbele frumoase, dar nu merit eu atât de mult.

Comenteaza

Pagini