PDL este un măr putred

Eram sigură că discursul anti-corupţie al Monicăi Macovei nu va avea ecou în PDL. Unii spun că nu ar fi trebuit să intre în cursă pentru că a diminuat şansele Elenei Udrea în faţa lui Blaga, doi oameni politici abili, dar în mod egal compromişi. Alţii spun că nu ar fi trebuit să facă selecţia pe bază de integritate a candidaţilor înainte de alegerile parlamentare pentru că a diminuat şansele PDL-ului. Mulţi spun că excesele B1Tv, abaterile de la deontologia profesională sunt ok pentru că la mizeriile Antenei 3 nu se poate răspunde decât cu aceeaşi monedă.

Concluzia ar fi că renunţarea la principii, la integritate, la adevăr, la idealuri este în regulă, ba chiar recomandabilă. Ceea ce ne-ar poziţiona pe toţi în aceeaşi gaşcă detestabilă care trage România în jos de atâţia ani.

Principiu după principiu se duc în lada de gunoi pentru motive politicianiste, rămânând cele două fraze care au ajuns să definească politicianul şi electoratul român: „Ce dacă a furat, măcar a făcut ceva pentru oameni!” şi „ce dacă a furat, celălalt (adversarul politic) nu a făcut la fel?”

Îmi pare bine că Monica Macovei nu a renunţat, îmi pare bine că cele două tabere din PDL s-au încăierat. În afară de cei 200 de delegaţi care au votat moţiunea reformiştilor, ceilalţi sunt, în opinia mea, hoţi sau potenţiali hoţi care au furat deja sau intenţionau să fure pe mâna lui Blaga sau pe mâna Elenei Udrea. Şi au corespondenţă în restul partidului, care nu a fost prezent azi la congres. Ceea ce înseamnă că PDL-ul, cu excepţiile care sunt corespondenţii celor 200 de votanţi ai Monicăi Macovei, este un partid de hoţi.

Cei 200 şi oamenii asemenea lor din acest partid (chiar dacă ar fi în procent mai mare, sigur sunt minoritari) trebuie să-şi ia bocceluţa şi să plece spre altă Dreaptă, care poate reprezenta opţiunea adevărată pentru cei ce nu mai votează de multă vreme.

Că va fi acolo şi Băsescu mă îndoiesc văzându-l atât de ataşat de Elena Udrea, pe care a sprijinit-o vizibil şi continuă să o sprijine şi după teatralul „Adio!” spus PDL-ului. Monica Macovei mi-a dovedit că PDL este un măr putred. Pentru Băsescu există doar o jumătate putredă. Însuşi Băsescu, a cărui poziţie faţă de valorile democratice şi europene s-a îmbunătăţit radical în ultima perioadă, are mari probleme de integritate pe care ar trebui să le rezolve dacă îşi va dori să fie reevaluat de electorat ca locomotivă a Dreptei româneşti încă neconturate.

Eu îmi doresc să o văd pe Monica Macovei altundeva, alături de personaje credibile ale politicii româneşti, într-un partid pentru care lupta anticorupţie să nu fie caducă, ridicolă, caraghioasă…

Comentarii

comentarii

Etichete: , , , , , ,

2 comentarii to “PDL este un măr putred”

  1. Bilutza Says:
    Martie 24th, 2013 at 6:15 am

    Nu stiu de ce imi vine sa argumentez astfel: “Adio, dar raman cu tine”, despre Basescu. Prima dragoste nu se uita. Elena Udrea: “nebunia este un pas alaturi de fericire”.-vis-a-is de discursul ludic.Blaga: ” seful unui nou patid, nascut deja mort”.
    Felicitari pentru editorial, doamna profesoara.

Comenteaza

Pagini